Nyheter

Våra vänner på Högskolan i Halmstad behövde hjälp med att få fler ansökningar till ämneslärarutbildningen i naturkunskap. Vi skapade en rekryteringskampanj med hjälp av en 360-film, som besökaren kan uppleva direkt via sin smartphone eller dator. Testa själv i spelaren ovan och stig in i högskolans Digitalt Laborativt Centrum: träffa framtidens mest innovativa lärare, hälsa på segwayen Bosse och känn på stämningen i framtidens klassrum. Klicka här för att komma direkt till kampanjsajten och läsa mer.

 hh-site-3

cm3

En fredag morgon varje månad samlas tusentals nyfikna människor på olika platser runt om i världen för att äta frukost ihop och låta sig inspireras av spännande föreläsare. CreativeMornings drivs av övertygelsen att ”Alla människor är kreativa” – något som också ligger oss på Start varmt om hjärtat. Därför var vi med och sponsrade den senaste frukosten som ägde rum här i Göteborg och handlade om ämnet ”tabu”. Vi vill varmt rekommendera dig att testa gå på en frukost när det dyker upp ett ämne som verkar intressant. Det är helt gratis och alla är välkomna, oavsett yrke. Här kan du hålla koll på kommande föreläsningar och även se tidigare inspelade event på film.

32856767523_a3b2e567e2_z 33513055002_32ffd3705c_z33540050031_45d7c3f75f_z 33628113696_fe17aa4470_z 33627763796_46c814455c_z

Foto:  Sandi Habinc, Ola Dyrhill, Magnus Rönnkvist and Sina Farhat.

Sjörapporten är en tidning som kommer fyra gånger per år och som vänder sig till Sjöfartsverkets kunder och andra intressenter. Från och med 2017 har Rubrik fått förtroendet att jobba med Sjörapportens grafiska form och layout. I årets första nummer kan man bland annat läsa om forskning inom sjöfartsområdet, nydanande slussteknik och nytt fyrljus i Brofjorden.

– Det känns jättekul att få samarbeta med Sjöfartsverket som är en spännande organisation vars verksamhet dessutom har en koppling till fler av våra kunder som tex Sjöräddningssällskapet, säger Ingrid Hellgren Sjöberg, vd och kundansvarig på Rubrik.

Nyfiken på att läsa Sjörapporten? Du hittar den här. 

Inlägget Ny kund – Sjöfartsverket dök först upp på Rubrik.

norvatek_blogg

Vi fick i uppdrag av vår kund, Norvatek, att väcka uppmärksamhet på Vatten- och Avloppsmässan. Resultatet blev en pumpstation i Virtual Reality.
Här kan du se casefilmen och läsa mer om projektet

mat.se
Efter en omfattande pitch blev det vår systerbyrå Hoy, tillsammans med oss, som tog hem kommunikationsuppdraget för Mat.se. Det första resultatet av samarbetet går att se på tv, tunnelbana, online och utomhus.

Konkurrensen är hård bland de butiker som säljer mat på nätet. Mat.se sökte därför ett långsiktigt och särskiljande koncept som kunde ge dem en tydligare position på marknaden. Med kompisarna på Hoy i täten sattes det samman ett team som startade arbetet med en kartläggning av marknaden och konkurrenterna.

-Det visade sig att alla kommunicerar sitt erbjudande genom att visa hur man handlar via dator. Men det känns ju inte särskilt modernt. Om man ändå måste sätta sig framför datorn kan man väl lika gärna gå till affären? Hittills var det ingen som hade lyft fram fördelarna med att handla i farten, via mobilen. Och där föddes idén till det koncept som vi presenterade för kunden, säger Hannes Dahl, copywriter i arbetsgruppen.

Strax innan årsskiftet påbörjades inspelningen av ett antal reklamfilmer som visar hur enkelt det är att handla mat i olika vardagssituationer. Men för att addera lite humor får vi också se vilka risker det kan innebära. Utöver reklamfilm, går kampanjen även som trafikreklam och utomhus i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Borås.

-Trots att vi gick från uppstart till leverans på väldigt kort tid så blev vi väldigt nöjda med resultatet. En av anledningarna till att processen blev så effektiv är vårt nära samarbete med Hoy, där våra olika kompetenser kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt, avslutar Hannes Dahl.

7fall_web

Det finns många lagböcker på den svenska marknaden men bara en som hängt med sedan 1861. Den heter Sveriges Rikes Lag och ges ut av våra vänner på Wolters Kluwer.

För att påvisa den tyngd och tradition som finns i Sveriges Rikes Lag, och samtidigt lansera 2017 års utgåva, gjorde vi en djupdykning i den svenska rättshistorien och dammade av sju rättsfall som skakade Sverige. Kommer du ihåg hur de slutade?

7fall.se är producerad tillsammans med våra systerbyråer Understandit och More Data.

Nominerade-arets-byro

Vi inleder 2017 med ett roligt kvitto på att 2016 var ett bra år. Återigen är Start nominerade till Årets Byrå – en branschundersökning som genomförs av Regi i samarbete med Resumé och Veckans Affärer. Det finaste med undersökningen är att den baseras på omdömen från de kunder vi arbetat med under året som gått och ger oss en bra hint om hur vi kan bli ännu bättre. Vi riktar ett stort tack för hjälpen till våra kunder och håller tummarna tills resultaten kommer.

Pages

To the top